Aanschaf & advies

 • Mitsubishi Electric werkt samen met zeer veel verschillende installatiebedrijven verspreid over heel Nederland. Voor de dichtstbijzijnde dealer bij u in de buurt kunt u advies op maat aanvragen. Op basis van uw postcode zullen we u koppelen aan de installateur bij u in de buurt.
 • Het plaatsen van een splitsysteem levert geen problemen op. Als er luchtkanalen nodig zijn voor een centraal luchtsysteem, kan de beschikbare ruimte beperkingen geven en de bijkomende bouwkundige kosten doen toenemen. Vaak is het in dat geval raadzaam om per ruimte voor een individueel systeem te kiezen. Vraag uw Mitsubishi Electric installateur voor een advies op maat.
 • Voor iedere ruimte kan er een koellastberekening gemaakt worden. Met dit programma wordt de benodigde koelcapaciteit berekend. Vele factoren zijn hiervoor van belang.

  Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  - heeft de ruimte een plat dak?
  - heeft de ruimte veel ramen/glas?
  - is er binnen en/of buiten zonwering aanwezig?
  - zijn er in deze ruimte veel warmtebronnen aanwezig zoals computers,verlichting, etc?
  - zijn er veel mensen in de ruimte aanwezig etc. etc?
  - Een veel toegepaste vuistregel voor normale ruimten is 40Watt/m3 (dus 40 Watt koelvermogen per kubieke meter van de betreffende ruimte)
 • In de meeste gevallen is dat de periode buiten het hoogseizoen. Dan bent u tijdens het hoogseizoen al verzekerd van een airco waardoor het prettig wonen en/of werken is.
 • Airconditioning is niet uitsluitend een voorrecht voor mensen die in grote gebouwen werken. Er zijn in Nederland al vele duizenden winkels, restaurants, praktijken, kleine kantoren en woningen waar men in de zomer door airco’s het klimaat even goed beheerst als in de winter. Kamerkoelers en splitsystemen worden hierbij het meest toegepast.
 • Mitsubishi Electric airconditioners worden verkocht via gespecialiseerde airconditioning installatiebedrijven. Alklima B.V. is de Nederlandse importeur en bewijst al meer dan 20 jaar een zeer goede partner te zijn bij service en afterservice. Alklima B.V. heeft een eigen servicedienst om de monteurs van de betreffende installatiebedrijven zonodig bij te staan. Bij Alklima B.V. wordt de klant van het installatiebedrijf behandeld als klant van Alklima. Immers deze eindgebruikers kunnen zorg dragen voor de goede naam van Mitsubishi Electric airconditioners. Door de Nederlandse voorraad in onderdelen van alle units kunnen alle mogelijke storingen uiterst snel opgelost worden. Wanneer de airconditioner uit het programma is gehaald of vervangen is door een nieuw type zijn alle onderdelen tot minimaal elf jaar na levering nog leverbaar. Om de kwaliteit van Mitsubishi Electric te waarborgen vinden er jaarlijks trainingen plaats om het niveau en de kennis van Mitsubishi Electric aircosystemen ook bij de monteurs op peil te houden. Voor andere Mitsubishi Electric producten dan de airconditioners kunt u contact opnemen met Mitsubishi Electric Benelux.
 • Het is niet absoluut noodzakelijk om ramen en deuren dicht te houden als de airco werkt. Zeker niet als u hebt aangegeven dat u een raam of deur open wilt laten en wij bij ons advies daarmee rekening hebben gehouden. Wel dient u zich te realiseren dat het energieverbruik zal toenemen.
 • Airconditioning installaties mogen in Nederland uitsluitend aangelegd worden door STEK Erkende installateurs. (STEK= Stichting Erkenningsregeling voor uitoefening van het Koeltechnische bedrijf.) Deze installatiebedrijven hebben monteurs en service-monteurs die gediplomeerd airco-monteur zijn. Mitsubishi Electric airconditioners worden uitsluitend via dit kanaal op de Nederlandse markt gebracht. Om de kwaliteit van Mitsubishi Electric te waarborgen vinden er jaarlijks trainingen plaats om het niveau en de kennis van Mitsubishi Electric aircosystemen ook bij de monteurs op peil te houden. Hiervoor beschikt Alklima B.V. over een eigen trainingscentrum volledig ingericht met alle Mitsubishi Electric airconditioners.
 • Ten eerste moet er een goede keus gemaakt worden van het binnendeel. Dit binnendeel moet worden voorzien van elektra. Bovendien moet er de mogelijkheid zijn om het bij het binnendeel ontstane condenswater af te voeren. Vervolgens moet er een goede plek gevonden worden voor het buitendeel: op een dak, aan een gevel, op een balkon, etc.

  Het buitendeel moet ook voorzien worden van een elektrische voeding. Ten slotte worden beide delen door twee dunne leidingen met elkaar verbonden. Hiervoor moet er mogelijk een dakdoorvoer of een kleine wandboring plaatsvinden.

  Misschien lijkt het allemaal op een grote verbouwing, echter voor installateurs is het dagelijks werk en er zijn vele mogelijkheden om de installatiehinder tot een minimum te beperken.
  Uw installateur kan u uitgebreid informeren over de vele mogelijkheden van Mitsubishi Electric airconditioners.
 • Mitsubishi Electric heeft een zeer uitgebreid programma airconditioners.
  Zo is er voor elke toepassing wel een airco beschikbaar. Veruit het meest toegepast bij particulieren en klein zakelijke markt zijn de wandmodellen. Deze wandmodellen worden hoog aan een wand geïnstalleerd en zijn door hun geringe afmeting toepasbaar in elk interieur. Verder zijn er modellen die op de vloer geplaatst kunnen worden of onder het plafond gemonteerd worden. Is er een verlaagd plafond aanwezig dan kan de keuze gemaakt worden uit kanaal- of cassette modellen. Bij cassette modellen blijft er één geïntegreerd aan- en uitblaasrooster zichtbaar. Bij kanaalmodellen wordt gebruik gemaakt van één of meerdere roosters die voor de inblaas van de lucht zorgdragen. Al deze systemen zijn leverbaar in diverse koelcapaciteiten.
 
Zwaar bewolkt en regen
5 °C
Wind: O - 3 m/s | Luchtvochtigheid: 81%
Bezig met laden
Er is een fout opgetreden