U bent hier:

Home / Terugverdienen / Monitoring

 

Op afstand klimaatinstallaties monitoren en beheren

Uit onderzoek van AgentschapNL blijkt dat 70% van de klimaatinstallaties niet optimaal functioneert. Met een niet optimaal werkende installatie zetten organisaties niet ­alleen de bedrijfszekerheid op het spel, ook gebruiken ze onnodig veel energie. De nieuwe M2M-tool van Mitsubishi Electric Living Environment Systems, waarmee ­gebruikers hun klimaatinstallaties op afstand kunnen monitoren en beheren, voorkomt ineffectief verbruik.

Alle energiestromen inzichtelijk met M2M

M2M, dat staat voor ‘Machine-to-Machine’, is de ­verzamelnaam voor een volledig nieuw pakket aan communi­catietools, waarmee op afstand gemonitord kan worden. Het geeft zowel installateur als gebruiker ­inzicht in de werking van de installatie, het energie­verbruik en de status van de installatie. Via een inlogcode is dit webbased programma vanaf elke locatie te bereiken. Bij een overschrijding van ruimtetemperaturen, storingen of alarm stuurt M2M een melding per SMS. Door de open standaard kunnen ook andere installaties aan het ­beheersysteem worden toegevoegd.

Verschillende vestigingen

Alle energiestromen zoals licht, gas, warmte en water kan een gebruiker meten met de M2M-tool. De prestaties van alle apparatuur - ook van andere fabricaten - zijn inzichte­lijk en bedienbaar. Met de tool kan bijvoorbeeld een retailer op basis van de gemeten waardes een ­rapportage ­genereren voor de prestaties per m2 ­winkel­oppervlak. Ook kan een retailer de prestaties van de klimaat­systemen van de verschillende vestigingen naast elkaar leggen en zijn systemen vergelijken en ­optimaliseren. Naast de ­retailbranche kan de M2M-tool toegepast worden in ­utiliteits- en woningbouw.

 

Futuristisch kantoorpand

Stars Wars was de inspiratiebron van het ­nieuwe hoofdkantoor van softwarebedrijf Decos in ­Noordwijk. ­Het pand en de inrichting ogen niet ­alleen futuristisch, ook de werkomstandigheden zijn optimaal. Het Nieuwe Werken is voor vrijwel alle werknemers doorgevoerd. En uiteraard is ook aan het binnenklimaat bijzondere aandacht besteed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Zwaar bewolkt
19 °C
Wind: ZW - 6 m/s | Luchtvochtigheid: 63%
Bezig met laden
Er is een fout opgetreden